Vita R1 mk2

De ‘Sunday Telegraph’ omschreef de eerste generatie R1 als de ‘Aston Martin van DAB-radio’s’. Deze geweldige omschrijving past precies bij de filosofie van Vita Audio: producten maken die de gebruiker graag wil gebruiken èn koesteren. In plaats van het uiterlijk van andere radio’s na te bootsen wilde men een vormgeving waarmee de producten in één keer herkenbaar zijn.

 

Bij de nieuwe R1 heeft men de essentie van het originele ontwerp bewaard, maar deze tegelijkertijd wel op allerlei punten verbeterd. Men is er daarom van overtuigd een waardige opvolger te hebben gebouwd met een nog hogere ‘hebfactor’...

 

Zoals u mag verwachten van de lange audioervaring van Vita is de geluidskwaliteit van de nieuwe R1-radio meer dan uitstekend. Maar u kunt de weergave op elke gewenste manier aan uw smaak aanpassen, dankzij de aparte instellingen voor hoog en laag plus loudness. Om de R1 als slaapkamerradio te kunnen gebruiken, is er een uitgebreide wekker toegevoegd met o.a. aparte wekinstellingen voor eenmalig, elke weekdag en weekend. Er is ook een instelbare inslaaptimer en na indrukken van de grote volumeregelaar aan de bovenzijde start de sluimerwekker: voor als u nog even wilt blijven liggen. Het wekvolume (radio of zoemer) kan bovendien zowel voor lichte als diepe slapers worden ingesteld.

 

Op de achterkant vindt u een hoofdtelefoonuitgang en een lijnuitgang waarmee u van de R1 kunt opnemen of hem als DAB/DAB+/FM-tuner op een hifsysteem aansluiten. Via de schakelbare lijningang kunt u het signaal van andere audio-apparaten – zoals een iPod – weergeven en zo genieten van de volle en gedetailleerde weergave.

 

Alle instellingen, tijd- en programma-informatie zijn duidelijk afeesbaar op het contrastrijke display. De helderheid van het display past zich automatisch aan het omgevingslicht aan. Bovendien kunt u zelf instellen dat het display na een bepaalde tijd ook helemaal dooft (‘time-out’).